Astrup Fearnley museet

Prosjektet omfatter prosjektering av alle uteområdene i forbindelse med det nye Astrup Fearnley Museet, et nytt kunstsenter samt et nytt kontorbygg på Tjuvholmen, Icon Complex. Knyttet sammen med et felles glasstak, har byggene blitt signalbygg i hovedstaden. Sentralt i prosjektet ligger Albert Nordengens Plass, med et høyt utsiktstårn i glass, Tjuvtitten.

Et storslagent trappeamfi leder til kanalen, og inngangen til museet, og videre ut på Skjæret. Skulpturparken er en åpen, bølgende plen, tilrettelagt for opphold, soling og bading. Den rommer plass for svært forskjellige kunstverk av internasjonale anerkjente samtidskunstnere, og verkene er integrert i – og plassert rundt i landskapet.

I prosjektet inngår også gater, plasser, kanal og havnefronter og badeanlegg. Prosjektets miljøambisjoner har blant annet resultert i et kunstig renserev i betong, der blåskjell skal bedre vannkvaliteten og skape et godt maritimt miljø.

Foto: Nic Lehoux

DESIGN:
STED:

Oslo

ARKITEKT:

Renzo Piano Building Workshop

OPPDRAGSGIVER:

Tjuvholmen Utvikling AS

PROGRAM:

ÅR:

2012

Astrup Fearnly museet 6
Astrup Fearnly museet 5
Astrup Fearnly museet 4
Astrup Fearnly museet 7
Astrup Fearnly museet 2
Astrup Fearnly museet 8